Oskar Pişmaniye

Special Oskar Pişmaniyesi

Büyük küçük hepimizin sevdiği, nefis kıvamında ve tadında pişmaniyelerimiz…

Oskar Pişmaniye
Oskar Pişmaniye
Enfes İkramlıklar

Tel Tel Pişmaniyelerin Leziz Buluşması

Oskar Pişmaniye
Tatlı Krizin Geldiği Anda

Çok Çeşit Bol Lezzet

Oskar Pişmaniye
Dilim Dilim Mutluluk

Her diliminde lezzet saklı ürünler.

Oskar Pişmaniye
%100 Şeker Pancarı

%100 şeker pancarı ile sağlıklı tariflerle üretilmiştir.

En Tatlı Şekerlemelerin Adresi: Oskar Pişmaniye

Markamızın diğer üreticilerden farkı; son noktaya kadar ürün takibi ve müşteri memnuniyetinin en üst düzey olmasıdır.

1987'den beri sektörde olan markamız daha sonra teknoloji ve şartların değişmesi sonucunda güncel gelişmeler ışığında markalaşma yoluna giderek Oskar Şekerleme adı ile sektörde kendine bir yer edinerek yaptığı farklı ürün çeşitleri ile tüm ülke çapında tanınan ve tercih edilen bir marka olmuştur.

Devamı

Anadolu'dan ülkemize yayılan bir diğer lezzet olan pişmaniye, tel helva, çekme helva gibi isimlerle de anılabilir. Günümüzde özellikle Kocaeli ilinde çok yaygın olarak üretilen bu lezzet, Selimzade farkı ile adresinize ulaşıyor. 

İzmit’te çok fazla tüketilen pişmaniye, 2010 yılında özel İzmit Pişmaniyesi olarak tescillenmiştir. Eskişehir ve Kastamonu’da farklı pişmaniye çeşitleri ile Kocaeli’nden sonra en çok pişmaniye üretilen ve tüketilen illerimizdir. 

Pişmaniyenin kökeni İran'a dayanmaktadır. Dış görünüşünün yüne benzemesi nedeni ile Farsça da yün anlamına gelen "peşmek" kelimesi Türkçeye zamanla pişmaniye olarak geçmiştir.

Önceleri halk arasında evlerde yapılan pişmaniye, daha sonraları saray mutfağına da girmeyi başarmıştır. 

Kocaeli ilinde yayılması ise pişmaniye ustası olan Kandıralı Hayrettin Usta sayesinde olmuştur. Şekerci Hacı Agop Dolmacıyan’ın, tarifini Hayrettin Usta’dan alarak İzmit çevresine yaydığı pişmaniye, daha sonra farklı ustalarla birlikte imalat şeklinde üretilmeye başlamıştır. O günlerden beri severek tüketilen pişmaniye, ağızda eriyen yapısı ve farklı çeşitleri ile tatlı seven sevmeyen herkesin favori şekerlemeleri arasına girmeyi başarmıştır. 

Pişmaniyenin ana malzemeleri; tereyağı, vanilya (çeşidine göre kakao da olabilir.), şeker, su, un ve limon tuzudur.

İlk olarak şeker ağda kıvamı alıncaya kadar kaynatılır. 170 dereceye gelen şeker, karamelize olur. Daha sonra soğuk bir yüzeye dökülerek ağartılmaya devam edilir. Ağartma işlemi sırasında metal askıya alınan şeker elle ya da makine yardımı ile sürekli olarak katlanarak gerilir. Bu işlemin defalarca yapılması demek şeker karışımına hava girmesini sağlar. Şekere hava girmesi ile birlikte daha yumuşa ve beyaz bir hamur elde edilir. 

Şeker kıvamını alıncaya kadar ayrı bir tankta un ve tereyağı karıştırılır. Bu karışımın sonucunda miena adı verilen bir hamur hazırlanır. Hazırlanan şeker hamuru ile karıştırılan miena, makine ya da kol gücü yardımı ile karıştırılır. Çevirme aşamasında ağda kopmamalıdır. Her çevirişten sonra ağda halka biçimine sokulur ve tel tel olana kadar bu işleme devam edilir. 

Son aşama olarak ise pişmaniyeye son formu verilir. Bazı pişmaniyeler tel tel paketlenirken bazı pişmaniyeler bir fincan yardımı ile top haline getirilerek paketlenir. 

Pişmaniye yemeyi sevenler için pek çok pişmaniye çeşidi bulunmaktadır. Üretildiği yörelere ve içerdikleri malzemelere göre farklılık içeren bu çeşitler severek tüketilen tatlara sahiptirler.

Kullanılan malzemelere göre farklılık içeren pişmaniye çeşitleri şunlardır:

  • Çikolata Kaplı Pişmaniye

En sevilen pişmaniye türlerinden biri olan çikolata kaplı pişmaniye, sütlü, beyaz ya da bitter kaplama olarak üretilebilir. Diğer pişmaniye toplarına göre daha küçük toplar şeklinde preslenen bu çeşit pişmaniye, ince bir çikolata tabakası ile kaplanır. Genellikle vanilyalı olan pişmaniye topları çikolata kaplama ile daha lezzetli bir tada kavuşmaktadır. 

 

  • Tel Pişmaniye

Tel pişmaniye, klasik olarak pişmaniye tüketmek isteyen tatlı sevenler için uygun olan pişmaniye çeşididir. Tel tel paketlenen bu çeşit, vanilyalı, kakaolu aromalarını yanında antepfıstığı, fındık ya da cevizle de lezzetlendirilebilir. 

 

  • Top Pişmaniye

Top pişmaniye, tel pişmaniyeye benzer yapıdadır. Tek fark, top pişmaniyenin adı üzerinde top top olacak şekilde hazırlanarak paketlenmesidir. Bu pişmaniye çeşidi de tel pişmaniye gibi fındık, antepfıstığı ya da ceviz ile lezzetlendirilmişi olabilir. Top pişmaniyelerin sunumu tel pişmaniyeye göre daha kolaydır. 

 

Yörelerine göre farklılaşan pişmaniye çeşitleri ise şunlardır:

  • Saray Helvası

Kocaeli yöresine ait olan bu helva, Osmanlı saraylarında sıkça tüketildiği için bu adı almıştır. İçinde un, pudra şekeri, tereyağı ve isteğe göre konulan fındık ya da antepfıstığı vardır. 

 

  • Çekme Helva

Diğer pişmaniye çeşitlerine oranla daha az şeker oranı barındıran bu pişmaniye, Eskişehir yöresine ait olan bir lezzettir. Şeker daha az kullanıldığı için presleme aşaması daha sıkı olarak yapılır. Form olarak daha diri ve sıkıdır. Çekme helva da diğer pişmaniye türleri gibi sade ya da kakao aroması ile satışa sunulabilir. Aynı zamanda çikolata kaplı çekme helvaları da büyük bir ilgi görmektedir. 

Pişmaniye tüketen biri için en önemli sorulardan biri pişmaniyenin kaç kalori olduğudur.

Farklı çeşitleri ve tatları bulunan pişmaniyeler, kullanılan malzeme miktarına göre farklı besin değerlerine sahip olabilirler. Pişmaniye kalori değerlendirilmesi sade pişmaniye üzerinden yapıldığında şöyle sonuçlar elde edilir:

Bir adet sade pişmaniye 20 gramdır ve 95 kalori içerir. 400 gramlık bir paket pişmaniye alan bir kullanıcı için paketin tamamı 1936 gram kalori içerir. 600 gramda 2904 kalori, 800 gramda ise 3872 kaloridir. 

Pişmaniye, içerdiği kalorinin büyük bir kısmını şekerden almaktadır. Şeker oranı az olan bir pişmaniyenin kalorisi de düşük olur. Pişmaniyeye lezzetini veren şeker, fazla kullanımda vücuda zarar verebilir. Bundan dolayı kararında pişmaniye tüketmek fazla kilolardan korunmanızı sağlar. Oskar Pişmaniye kalitesi ile tercih edeceğiniz pişmaniyenin besin değerleri paket üzerinde yer almaktadır. Böylece tüketici ne kullandığını içi rahat bir şekilde tüketebilir. 

1 adet pişmaniyede kalori dışındaki besin değerleri şunlardır:

  • Şeker: 10 Gr.
  • Karbonhidrat: 19,5 Gr.
  • Protein: 0,6 Gr.
  • Yağ: 1,4 Gr.

Pişmaniye özellikle Türk çayının yanında sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Pratik bir sunuma sahip olması nedeni ile davetsiz misafirleriniz için hızla kahve ya da çayın yanında ikramlık olarak kullanabilirsiniz.

oskarpismaniye.com üzerinde ulaşabileceğiniz pişmaniye çeşitleri, ürünün gramajına ve çeşidine göre farklılıklar içerebilir.

Fiyat farklılıklarını etkileyen bu faktörler dışında her ürünün kalitesi aynı derecede yüksektir. Sağlığınızı düşünen Oskar Pişmaniye markası, üretim aşamasında hem kaliteli hem de taze malzemeleri kullanarak en sevilen pişmaniyeleri farklı çeşitlerde üretmektedir. Sade pişmaniyeler dışında çikolata kaplamalı pişmaniyeler ve farklı yörelere ait olan pişmaniyeler daha farklı fiyat kategorilerinde değerlendirilebilir. 

Satış Noktalarımız

OSKAR PİŞMANİYE OLARAK HEP BİRLİKTE BÜYÜK VE GÜÇLÜYÜZ!

WhatsApp Hattı